Martien Kuitenbrouwer was te gast bij Verandergasten

Martien Kuitenbrouwer was te gast bij Verandergasten, een podcast van SeederDeBoer. KLIK HIER om de podcast te beluisteren. Martien sprak over samenwerken voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken als de woningnood , de energietransitie, klimaatadaptatie en kansenongelijkheid.

De podcast-makers van Verandergasten schrijven het volgende:

In de podcastserie ‘Verandergasten’ gaan we samen met onze klanten en relaties op zoek naar de essentie van veranderen. Hoe krijgen bestuurders hun organisatie succesvol in beweging en wat betekent dat voor hun leiderschap? Hoe blijven zij dichtbij zichzelf en tegelijk niet te ver van anderen? Luister naar de meest persoonlijke veranderverhalen.

Samenwerking is misschien wel dé essentiële vaardigheid bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken als de woningnood , de energietransitie, klimaatadaptatie en kansenongelijkheid. Makkelijk gezegd, moeilijk om te doen. Belanghebbenden begrijpen elkaar niet, hebben andere belangen en hebben vooroordelen naar elkaar. Want duurzame energie willen we allemaal, maar die windmolen moet dan wel in de achtertuin van iemand anders. Zo lopen projecten, mensen en organisaties vast in het publieke domein. Hoe trek je dat weer vlot? En wat vraagt dat van een veranderaar?

Samen met onder andere Alexander Rinnooy Kan introduceerde Martien Kuitenbrouwer het vakgebied Public Mediation in Nederland. Na een onderzoeksprogramma aan de UvA, richtte zij de adviesorganisatie Public Mediation op. Martien Kuitenbrouwer, directeur Public Mediation, is onze verandergast.

KLIK HIER om de podcast te beluisteren. Verandergasten is te beluisteren via Spotify Podcasts, Apple Podcasts, Google Podcasts en Soundcloud.

Naar het overzicht